Siemens Medical pas shitjes gjobitet rëndë në Korenë e Jugut

Në janar të këtij viti, Komisioni i Tregtisë së Drejtë të Koresë përcaktoi se Siemens abuzoi me pozicionin e saj drejtues në treg dhe u angazhua në praktika të padrejta biznesi në shërbimin pas shitjes dhe mirëmbajtjen e pajisjeve të imazhit CT dhe MR në spitalet koreane.Siemens planifikon të ngrejë një padi administrative kundër gjobës dhe të vazhdojë të kundërshtojë akuzat, sipas një raporti të lëshuar nga Komisioni Korean Biomjekësor.Pas një seance dëgjimore dy-ditore të mbajtur nga Komisioni i Tregtisë së Drejtë të Koresë, Komisioni i Tregtisë së Drejtë të Koresë vendosi të zbatojë një urdhër korrigjim dhe një tarifë shtesë për të përjashtuar konkurrentët e vegjël dhe të mesëm në tregun e shërbimit të mirëmbajtjes së pajisjeve CT dhe MR.

Sipas njoftimit për shtyp të Komisionit të Tregtisë së Drejtë të Koresë, kur agjencia e riparimit të palëve të treta punon për spitalin, Siemens jep kushte më pak të favorshme (çmimi, funksioni dhe koha e nevojshme për lëshimin e çelësit të shërbimit), duke përfshirë vonesën në dhënien e çelësit të kërkuar të shërbimit. për menaxhimin dhe mirëmbajtjen e sigurisë së pajisjeve.Komisioni i Tregtisë së Drejtë të Koresë raportoi se që nga viti 2016, tregu i mirëmbajtjes së pajisjeve të Siemens përbënte më shumë se 90% të pjesës së tregut dhe pjesa e tregut e katër organizatave të palëve të treta të riparimit që hynë në treg ishte më pak se 10%.

Sipas deklaratës së tij, Komisioni i Tregtisë së Drejtë të Koresë zbuloi gjithashtu se Siemens kishte dërguar njoftime të ekzagjeruara në spitale, shpjegoi rreziqet e nënshkrimit të kontratave me agjencitë e riparimit të palëve të treta dhe ngriti mundësinë e shkeljes së të drejtave të autorit.Nëse spitali nuk nënshkruan një kontratë me një organizatë mirëmbajtjeje të palëve të treta, ai do të lëshojë menjëherë çelësin e shërbimit të avancuar pa pagesë në ditën e kërkesës, duke përfshirë funksionin e tij të avancuar të diagnostikimit automatik.Nëse spitali nënshkruan një kontratë me një organizatë mirëmbajtjeje të palëve të treta, çelësi i shërbimit të nivelit bazë jepet brenda një maksimumi 25 ditësh pas dërgimit të kërkesës.


Koha e postimit: Dhjetor-10-2021